+386 40 343 232

info@lumitech.si

Servis in prodaja puhal

Prodaja puhal AXIS

 Naše podjetje postalo uradni prodajni in servisni zastopnik podjetja AXIS Ltd. v Sloveniji.

AXIS Ltd. je distributer vodilnih mednarodnih proizvajalcev vakuumskih

črpalk, kompresorjev, ventilatorjev in puhalnikov, ki prisoten na trgu Centralne Evrope že od leta 1991.

Podjetje AXIS se ponaša z izjemim razmerjem med kvaliteto in ceno ter dobavo puhal v enem tednu.

 

Puhala Vakuumska / tlačna

Puhala so naprave, katerih glavna funkcija je ustvarjanje tlaka na izhodu  ali podtlaka na vhodu. V osnovi je njihovo delovanje zelo podobno delovanju vodnih črpalk z razliko, da gnani medij puhal ni voda, temveč zrak.

Kje uporabljamo puhala?

Puhala se v industriji pogosto uporabljajo za namene odsesavanja oziroma pogone medijev v prehrambeni, medicinski in plastični industriji.

Kljub njihovi ekstenzivni uporabi v težki industriji in drugih panogah, pa vakuumske črpalke najdemo tudi v bolj vsakdanjih aplikacijah. Masažna kad v termah je eden izmed bolj poznanih primerov, ki s pomočjo puhala in šob ustvari efekt masaže.

Najdemo pa jo tudi v avtopralnici kjer poganja zračne šobe, ki nam na koncu pranja odrinejo vodo iz avtomobila in v manjši izvedbi kot samopostrežni sesalec ali pa v čistilni napravi kjer puhalo ustvarja mehurčke z namenom da dostavi kisik, ki ga bakterije potrebujejo za preživetje.

 

Vzdrževanje in servis

Zaradi svoje zmožnosti ustvarjanja in nenehni izpostavljenosti visokemu tlaku, je sestava puhal vse prej kot enostavna.

Ker so pogoji za ustvarjanje zračnega tlaka / podtlaka zelo zahtevni, so tolerance med rotacijskimi deli in mirujočimi deli izredno majhne. Pomembno je, da zaradi obrabe ležajev in drugih dejavnikov ne pride do stika med mirujočim in rotacijskimi deli.

V kolikor puhalo kaže znake obrabe oziroma vidno deluje z zmanjšano močjo, vam priporočamo preventivni servis obrabljivih delov, ki so najbolj nagnjeni k obrabi. Najpogosteje se izvaja menjava ležajev, tesnil in dušilnih filtrov.

V kolikor v komoro puhala zaide medij, ki ga črpamo, lahko povzroči korozijo oziroma debalans rotorja. V tem primeru pa je potrebno izvesti tudi balansiranje rotorja.

Naše storitve obsegajo temeljit pregled in servis ter prodajo puhal/vakuumskih črpalk podjetja AXIS, prav tako pa tudi servis ostalih znamk kot so FPZ blower solution, I.VA.CO.   SIEMENS – ELMO, BECKER, GARDNER DENVER, ELEKTROR in tudi ostalih.

Potrebujete servis?

Prosimo vas, da izpolnite vse podatke, ki jih poznate, saj bo tako lahko tudi ponudba najbolj kvalitetna.