+386 40 343 232

info@serviselektromotorjev.com

C-luks logo

Servis in prodaja puhal

Prodaja puhal FPZ

Poleg servisa, vam nudimo tudi prodajo novih puhal in vakuumskih črpalk proizvajalcev: FPZ Blower solutions in I.VA.CO.

FPZ, je svetovno priznan proizvajalec regenerativnih puhal, ki se uporabljajo za premostitev zraka v tlačnih ali vakuumskih sistemih.

Podjetje FPZ je bilo ustanovljeno leta 1975 z namenom proizvodnje puhal za prodajo na Italijanskem trgu. Kmalu se je izkazalo, da se puhala uporabljajo v različnih panogah in ne le v proizvodnji vode, kot njihov referenčni trg. Tako danes lahko najdemo pisarne ali proizvodne podjetja FPZ v Evropi, Ameriki in Aziji.

I.VA.CO. je prav tako svetovno priznan proizvajalec puhal, turbo puhal in vakuumskih črpalk.

Njihovo poslanstvo je, da svojim strankam nudijo edinstvene izdelke, ponudbo in iskanje novih rešitev. Njihov vsakodnevni izziv je preseči lastne standarde za zadovoljitev potrebe trga.

Puhala Vakuumska in tlačna

Puhala so naprave, katerih glavna funkcija je ustvarjanje tlaka na izhodu  ali podtlaka na vhodu. V osnovi je njihovo delovanje zelo podobno delovanju vodnih črpalk z razliko, da gnani medij puhal ni voda, temveč zrak.

Kje uporabljamo puhala?

Puhala se v industriji pogosto uporabljajo za namene odsesavanja oziroma pogone medijev v prehrambeni, medicinski in plastični industriji.

Kljub njihovi ekstenzivni uporabi v težki industriji in drugih panogah, pa vakuumske črpalke najdemo tudi v bolj vsakdanjih aplikacijah. Masažna kad v termah je, na primer, eden izmed bolj vsakdanjih primerov, ki s pomočjo puhala in šob ustvari efekt masaže.

Najdemo pa jo tudi v avtopralnici kjer poganja zračne šobe, ki nam na koncu pranja odrinejo vodo iz avtomobila in v manjši izvedbi kot samopostrežni sesalec.

Vzdrževanje in servis FPZ Puhal

Zaradi svoje zmožnosti ustvarjanja in nenehni izpostavljenosti visokemu tlaku, je sestava puhal vse prej kot enostavna.

Ker so pogoji za ustvarjanje zračnega tlaka / podtlaka zelo zahtevni, so tolerance med rotacijskimi deli in mirujočimi deli izredno majhne. Pomembno je, da zaradi obrabe ležajev in drugih dejavnikov ne pride do stika med mirujočim in rotacijskimi deli.

V kolikor puhalo kaže znake obrabe oziroma vidno deluje z zmanjšano močjo, vam priporočamo preventivni servis obrabljivih delov, ki so najbolj nagnjeni k obrabi. Najpogosteje se izvaja menjava ležajev, tesnil in dušilnih filtrov.

V kolikor v komoro puhala zaide medij, ki ga črpamo, lahko povzroči korozijo oziroma debalans rotorja. V tem primeru pa je potrebno izvesti tudi balansiranje rotorja.

Naše storitve obsegajo temeljit pregled in servis in prodajo puhal/vakuumskih črpalk tako priznanih znamk, kot so FPZ blower solution, I.VA.CO.   SIEMENS – ELMO, BECKER, GARDNER DENVER, ELEKTROR kot tudi ostalih.

Potrebujete servis?

Prosimo vas, da izpolnite vse podatke, ki jih poznate, saj bo tako lahko tudi ponudba najbolj kvalitetna.